Azokak eta egungo gizarte urbanoaren beharrak / Mercados locales y las necesidades de la sociedad urbana actual
Description
Jardunaldi honetan, tokiko garapenean, baserritarren azoka tradizionalen inguruan egiten diren interbentzio edota eskuhartzeei arreta jarri nahi zaio. Egungo gizarte urbanoaren beharrak, testuinguru berriak sortu ditu eta era berean, azoken bilakaera etengabea eta dinamikotasuna agerian jarriaz. Tokiko elikadura sitemaren garapenean elementu aktibo izanik, garai eta behar berrietara moldatzea egokitu zaie errealitate sozial, ekonomiko eta kultural berriei erantzunez.
En esta jornada se va a poner el foco en las actuaciones e intervenciones que se realizan en torno a los mercados tradicionales de cara al desarrollo local. La sociedad urbana actual ha creado un nuevo contexto, poniendo de manifiesto el desarrollo constante y dinamismo de los mercados. Siendo un elemento activo en el desarrollo del sistema alimentario local, les ha correspondido adaptarse a los nuevos tiempos y necesidades, dando respuesta a la nueva realidad social, económica y cultural.
Contributors
Program
08-06-2017
Harrera instituzionala. Euskadin Tokiko Azokak eta feriak antolatzeko gida.
“Elikadura eta kontsumo ohiturak / Alimentación y hábitos de consumo“
- Jesús Contreras Hernández | Universitat Barcelona - Catedrático de Antropología Social
“Elikadura, elikadura kontsumoa eta osasuna / Alimentación, consumo alimentario y salud“
- Maria Isabel Gracia Arnaiz | Universidad Rovira i Virgili - Directora del Departamento de Antropología, Filosofía y Trabajo Social
“Tokiko nekazarien azoken eragin ekonomiko eta sozialen azterketa Gipuzkoako lurraldearen elikadura estrategia baten eremuan / Estudio sobre el impacto económico y social de los mercados locales de agricultores en el ámbito de una estrategia alimentaria del territorio de Gipuzkoa“
- Mirene Begiristain Zubillaga | Euskal Herriko Unibertsitatea - Equipo de investigación del Departamento de Economía Aplicada V
Break
“Azokak tokiko elikaduran sisteman / Los mercados en el sistema alimentario local“
- Jose Ramón Mauleón Gómez | Euskal Herriko Unibertsitatea - Departamento de Sociologia II
“Beste eredu eta esperientziak ezagutzen / Conociendo otros ejemplos y referencias“
- Xavier Alejandro León Vega | Euskal Herriko Unibertsitatea - Instituto Hegoa - Investigador y doctorando en estudios de desarrollo
- Víctor Alarcón García | Mercado de San Miguel - Director
- Isabela Barreix | Idoki - Komunikazio Arduraduna
Mahai ingurua / Mesa redonda
Jardunaldiaren itxiera eta Sintesia
Directors
Nerea Letamendia Belloso
Tolosako Udala
Agurtzane Etxaniz Etxaniz
Asociación de Desarrollo Rural de Debabarrena
Speakers
Víctor Alarcón García
Isabela Barreix
Mirene Begiristain Zubillaga
UPV/EHU
EHUko Ekonomia Fakultateko irakaslea, ekonomian doktorea eta elikadura sistemak eta agroekologia gaietan ikerlaria . Hegoa Institutuko (UPV/EHU) kidea.
Jesús Contreras Hernández
Maria Isabel Gracia Arnaiz
Xavier Alejandro León Vega
Jose Ramón Mauleón Gómez
Universidad del Páis Vasco (UPV/EHU)
Registration fees
REGISTRATION | Until 01-05-2017 | Until 08-06-2017 |
---|---|---|
0 EUR | - | |
- | 25,00 EUR |
Venue
Topic Tolosa
Plaza Euskal Herria 1. Tolosa
Gipuzkoa
Topic Tolosa
Plaza Euskal Herria 1. Tolosa
Gipuzkoa