International Nutrition for Precision Health
Azalpena
In this Open Activity we will talk about the classic foods of the Mediterranean Diet (olive oil, nuts, fruits, vegetables and fish), addressing their composition, as well as their beneficial potential for health. In addition, the metabolic and physiological mechanisms that contribute to explain the health effects of the Mediterranean pattern will be discussed. A comparison of the Mediterranean Diet with other global dietary patterns will be made.
Jarduera nori zuzenduta
- Publiko orokorra
- Unibertsitateko ikaslea
- Irakasleak
- Profesionalak
Lankidetza
Programa
2024-07-10
International nutrition (English) – Chairs J. Alfredo Martínez (IMDEA- UVa-SEÑ-RINN22) and Jacques Delarue (IUNS)
Intervención del Rector de la Universidad de Valladolid Prof. Dr. Antonio Largo Cabrerizo (UVa)
The Mediterranean diet as a healthy pattern Profª. Dra. Barbara Vizmanos (UdeG – UVa – RINN22)
Diabetes mellitus and Mediterranean Diet Prof. Dr. Jacques Delarue (IUNS -Francia)
Inflammation and Mediterranean Diet Prof. Dr. Philip Calder (FENS – Reino Unido)
Cardiovascular risk and red wine consumption Prof. Dr. Miguel Angel Martínez (UNAV)
Physical exercise in the Mediterranean Diet Profª. Dra. Marcela González-Gross (UPM – SEÑ)
Workshop - online session (English) Chairs J. Alfredo Martínez (IMDEA- UVa-SEÑ-RINN22) and Jacques Delarue (IUNS)
Dietary recommendations in Uganda Prof. Dr. Robert Fungo (FANUS – Uganda)
Dietary recommendations in Nigeria Prof. Dra. Nnam Ngozzi (FANUS – Nigeria)
Dietary recommendations in Ghana Prof. Dr. Francis Zotor (FANUS – Ghana)
Dietary recommendations in Algerie Prof. Dr. Fahd Beddar (UVa – CAUSO)
Dietary recommendations in the Balkans Profª. Dra. Sladjana Sobajic (FENS – Serbia)
Mediterranean Diet recommendations in Europe Prof. Dr. Jacques Delarue (IUNS - Francia)
Dietary recommendations in the UK Prof. Dr. Philip Calder (FENS - Reino Unido)
Dietary recommendations in Peru Profª. Dra. Roxana Fernández-Condori (SOPENUT-Perú)
Dietary recommendations in Latin America Prof. Dr. Luis Moreno (UNIZAR – SEÑ – FINUT)
Dietary recommendations in Brazil Profª. Dra. Karina Dos Santos (UNRIO - Brazil - RINN22)
Dietary recommendations in Korea Profª. Dra. Hyun-Sook-Kim (IUNS – Korea)
Dietary recommendations in India Profª. Dra. Sridevi Adivi (India)
Kokalekua
Online
Online
Sustainable development goals
2030 Agenda da nazioarteko garapenerako agenda berria. Nazio Batuen Erakundeak onartu zuen 2015eko irailean eta giza garapen jasangarriaren aldeko tresna eraginkorra izan nahi du planeta osoan. Haren zutabe nagusiak dira pobrezia errotik desagerraraztea, zaurgarritasunak eta desberdintasunak urritzea, eta jasangarritasuna bultzatzea. Aukera paregabea eskaintzen du mundua 2030. urtea baino lehen aldatzeko eta pertsona guztien giza eskubideak bermatzeko.
3 - Osasuna eta ongizatea
Bizitza osasuntsua bermatzea eta pertsona guztien ongizatea sustatzea, adin guztietan. Gai gakoak: osasun estaldura unibertsala, sexu eta ugalketa osasuna, trafikoagatik, poluzioagatik eta produktu kimikoengatik istripua izan duten pertsona kopurua txikitzea, amen eta jaioberrien heriotza tasa murriztea, HIESa bezalako epidemien amaiera, hepatitisari eta urak transmititutako gaixotasunei aurre egitea, drogen eta alkoholaren prebentzioa, tabakoaren kontrola.
Informazio gehiago