Gizartea
Osasuna
Doako jarduera
Uda ikastaroa
Bertako produktuen ezagutza eta hauen kontsumoa bultzatzea

Bertako produktuen ezagutza eta hauen kontsumoa bultzatzea

Ira. 27 - 27. Ira, 2024 Kod. O22-24

Azalpena

Bertako produktuak eta garaikoak zeintzuk diren ba al dakigu?

Bereizten al ditugu bertako eta kanpoko produktuak?

Zeintzuk dira bertako produktuen kontsumo ohiturak?

Zer egin dezakegu bertako produktuen kontsumoa handitzeko?

Jardunaldi honetan galdera hauek erantzuten saiatuko gara.

Helburuak

Bertako eta garaiko produktuen ezagutza handitzea.

Bertako eta garaiko produktuen kontsumo ohiturak ezagutzea.

 

Bertako eta garaiko produktuen kontsumoa areagotzea.

Jarduera nori zuzenduta

  • Publiko orokorra
  • Unibertsitateko ikaslea
  • Unibertsitarioak ez diren ikasleak
  • Irakasleak
  • Profesionalak
  • 1.go sektoreari zerbitzua ematen dioten eragileak

Antolakuntza

  • Landaola

Programa

2024-09-27

09:00 - 09:15

Erregistroa eta dokumentazio banaketa

09:15 - 09:25

“Inaugurazio“Jardueraren zuzendaritzaren aurkezpena

  • Eneko Maioz | Landaola - Zuzendaria
  • Maider Kortajarena Rubio | UIK - Idazkari academikoa
09:25 - 10:25

“ Elikadura osasungarri eta jasangarria sustatzeko tresnak“

  • Elika Fundacioa
10:30 - 11:30

“Barazkien kontsumoa Gipuzkoan “

  • Leire Vega | Prosumerlab - Ikerketa arduraduna
11:30 - 12:00

Kafe tartea

12:00 - 13:00

Mahai ingurua: Mahai ingurua

  • Leire Arandia Aranburu | D`ELIKATUZ
  • Maite Otaño | GILBE
  • Ainhoa Lete Zabaleta | Bergarako Zinegotzia
  • Xabier Aldalur Agirre | Bertan Merkatari Elkartea
  • Mikel Ayala Gabilondo | Prosumerlab

Zuzendariak

Yurre Peñagarikano Zubeldia

Urkome

Agurtzane Etxaniz Etxaniz

Asociación de Desarrollo Rural de Debabarrena

Hizlariak

Xabier Aldalur Agirre

Dendartean, Técnico de Oficina

Leire Arandia Aranburu

Mikel Ayala Gabilondo

Elika Fundacioa

Maider Kortajarena Rubio

Uda Ikastaroak Fundazioa

Maider Kortajarena Rubio irakasleak Erizaintza eta Gizarte eta Kultura Antropologia ikasi zuen Euskal Herriko Unibertsitatean (UPV/EHU). OSAKIDETZA Euskal Osasun Zerbitzuan lan egin zuen 9 urtez, erizain kliniko gisa, hainbat zerbitzutan. 2006an hasi zen UPV/EHUn irakasle-ikertzaile lanetan. Erizaintzako Graduan irakasten dituen irakasgaiak "Osasun Publikoa" eta "Patologia eta Oinarrizko Zainketak" dira. UPV/EHUko "Zahartze osasungarria eta bizi-kalitatea", "Ikerketa biomedikoa" eta "Osasun publikoa" master ofizialetan irakasten du. 2008-2012 ikasturtean UPV/EHUko irakasleen jarduera ebaluatzeko Docentiaz Programan Oso ongi ebaluazioa lortu zuen eta 2017-2022 aldian Bikain. Doktore gradua lortu zuen 2012an. Ikerketa-lana AGEING ON taldean egiten du, biztanleriaren jarduera fisikoaren ohiturekin eta zahartzearekin lotutako gaietan. 40 TFG, 6 TFM eta hiru doktore-tesi zuzendu ditu. UNIBASQ Unibertsitate Sistemaren Kalitate Agentziaren ebaluazio positiboa lortu du. Saileko idazkari akademikoa izan da. Erizaintza I, Mugikortasuneko dekanordea Donostiako Erizaintza Sailean eta 2022tik idazkari akademikoa da UPV/EHUko Udako Ikastaroen Fundazioan. Orcid ID: https://orcid.org/0000-0002-2997-3370

Ainhoa Lete Zabaleta

Eneko Maioz

Maite Otaño

Leire Vega

Matrikula prezioak

Aurrez aurre2024-09-27 arte
0 EUR
Online zuzenean2024-09-27 arte
0 EUR

Kokalekua

GOIZANE Zentroa, Zaldibia

Olaeta Auzoa, 6, 20247 Zaldibia, Gipuzkoa

Gipuzkoa

43.05613901737201,2.125398666210476

GOIZANE Zentroa, Zaldibia

Olaeta Auzoa, 6, 20247 Zaldibia, Gipuzkoa

Gipuzkoa

Sustainable development goals

2030 Agenda da nazioarteko garapenerako agenda berria. Nazio Batuen Erakundeak onartu zuen 2015eko irailean eta giza garapen jasangarriaren aldeko tresna eraginkorra izan nahi du planeta osoan. Haren zutabe nagusiak dira pobrezia errotik desagerraraztea, zaurgarritasunak eta desberdintasunak urritzea, eta jasangarritasuna bultzatzea. Aukera paregabea eskaintzen du mundua 2030. urtea baino lehen aldatzeko eta pertsona guztien giza eskubideak bermatzeko.

Garapen jasangarrirako helburuak

3 - Osasuna eta ongizatea

Bizitza osasuntsua bermatzea eta pertsona guztien ongizatea sustatzea, adin guztietan. Gai gakoak: osasun estaldura unibertsala, sexu eta ugalketa osasuna, trafikoagatik, poluzioagatik eta produktu kimikoengatik istripua izan duten pertsona kopurua txikitzea, amen eta jaioberrien heriotza tasa murriztea, HIESa bezalako epidemien amaiera, hepatitisari eta urak transmititutako gaixotasunei aurre egitea, drogen eta alkoholaren prebentzioa, tabakoaren kontrola.

Informazio gehiago
3 - Osasuna eta ongizatea

11 - Hiri eta komunitate jasangarriak

Hiriak eta giza asentamenduak inklusiboak, seguruak, erresilienteak eta jasangarriak izatea lortzea. Gai gakoak: sarbidea etxebizitza eta oinarrizko zerbitzu egoki, seguru eta irisgarrietara, garraio sistema egokiak eta jasangarriak, hirigintza inklusiboa, plangintza eta kudeaketa parte hartzailea, kultura eta natura ondarearen babesa, airearen kalitatea, hondakinak, berdeguneak, hiriguneen, hiri inguruen eta landa inguruneen arteko loturak.

Informazio gehiago
11 - Hiri eta komunitate jasangarriak

12 - Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak

Kontsumo eta ekoizpen eredu jasangarriak bermatzea. Gai gakoak: baliabide naturalen kudeaketa jasangarria eta erabilera eraginkorra, atmosferara, uretara eta lurzorura askatutako partikula kimikoak murriztea, hondakinak gutxitzea, birziklatzea, berrerabiltzea eta murriztea, jardunbide jasangarriak, erosketa publiko jasangarria, bizimodu jasangarriak, erregai fosilei ematen zaizkien laguntza ez-eraginkorrak arrazionalizatzea.

Informazio gehiago
12 - Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak