De la nutrición personalizada a la nutrición de precisión
Azalpena
Uda ikastaro hau online egingo da eta arratsaldeko 16: 00-20: 30 bitartean emitituko da, Latinoamerikako ikasleen bertaratzea errazteko.
Uda Ikastaro honen helburu nagusia Nutrizio Pertsonalizatuaren eta Doitasunezko Nutrizioaren ezaugarriak zehaztea da, bi kontzeptuen arteko ñabardura bereizgarriak azalduz eta zehaztuz. Gainera, ikastaroak zehaztasun-aldagaien analisi integratzaileak garatzen ditu (adina, sexua, gorputzeko fenotipoa, ohiko ahoratze dietetikoa, jarduera fisikoaren maila eta bizimodua), gai pertsonalizatuekin batera (aurrekari genetikoak, sinadura epigenetikoak, mikrobiotaren osaera, adierazpen genikoaren profilak eta aztarna metabolomikoak) eta tratamendu indibidualizatuagoen preskripzioan duten eraginarekin, etiologia desberdineko gaixotasun metabolikoen eta agente bioaktiboen erabilera nutrizionala eta medikoa hobetzea bilatuz
.
Uda Ikastaroak hainbat aditu, bai nazional baita amerikarren hitzaldiak eskainiko ditu, Doitasunezko Nutrizioaren hainbat aplikazio-arlotan adituak, egungo eta etorkizuneko erabilerak eta erabilerak erakusteko.
Helburuak
Doitasunezko Nutrizioaren (faktore anitzekoa, integratiboa eta holistikoa) irizpideak erakustea eta azaltzea, eta Nutrizio Pertsonalizatuarekiko (berezia eta indibidualizatua) ñabardura bereizgarriak erakustea.
Nutrizio pertsonalizatuak hainbat gaixotasunen tratamenduan eta prebentzioan izan ditzakeen egungo aplikazioak eta aplikazio potentzialak erakustea eta azaltzea, hala nola minbizia, gaixotasun kardiobaskularrak, gaixotasun hepatikoak, diabetesa, sindrome metabolikoa, gaixotasun autoinmune sistemikoak, etab.
Jarduera nori zuzenduta
- Unibertsitateko ikaslea
- Profesionalak
Programa
2023-09-05
Registration
“ Omics application for obesity management“
- Alfredo Martinez --- | IMDEA Alimentación, Madrid - Director
“Holistic integration of liver assessment through omics“
- Oscar Omar Ramos-López | Universad Autónoma de Baja California, US - Docente investigador
“Nutrigenomics in cardiovascular diseases “
- Lidia Daimiel | IMDEA Alimentación, Madrid - Jefa de grupo
“Gene and microbiome interactions“
- Amanda Cuevas | IMDEA Alimentación, Madrid - Post Doc
Atsedena
“ Nutrigenetic tests“
- Karina Dos Santos | Universidad Rio de Janeiro, Brasil - Docente
“Precision nutrition in obesity“
- Esther Alhelí Hernández Tobias | Universidad Autónoma de Nuevo León, México - Docente e investigadora
“Emerging Trends in Statistical Methods for Precision Nutrition“
- Victor de la O | IMDEA Alimentación, Madrid - Post Doc
“Precision Nutrition to prevent diabetes “
- Magdalena de Sevilla | Harvard Univerity, US - Post Doc
2023-09-06
“ Cardiometabolic insights of TMAO for precision nutrition“
- Brian Bennett | USDA, US - Research Head
“Epigenetics signatures in exercise “
- Karina González Becerra | Universidad de Guadalajara, México - Profesora adjunta
“Roles for miRNAs in precisión Nutrition“
- Alberto Davalos | IMDEA Alimentación, Madrid - Jefe de grupo
“Possible nutrigenomic tools from plants matrices“
- Diego García Díaz | Universidad de Chile, Chile - Doctor e investigador
“Food bioactive compounds and Personalized Nutrition“
- María del Carmen López de las Hazas Mingo | IMDEA Alimentación, Madrid - Investigadora
“Impact of fatty acids in fecal microbiota“
- Ana Laura de la Garza Hernández | Universidad Autónoma de Nuevo León. México - Docente e investigadora
“ Hormonal regulation in precision diabetes management “
- Zhipeng Tao | Harvard Medical School, US - Reserch fellow
“Food additives for Gene regulation in cardiac remodelling “
- Bradley S Ferguson | University of Nevada, US - Asociate Profesor
“Nutritional Cardiometabolic programming“
- Jane Di Natale | University of Alabama, US - Post Doc
Zuzendariak
Alfredo Martinez ---
IMDEA Alimentación y Universidad de Valladolid
Hizlariak
Brian Bennett
Amanda Cuevas
Lidia Daimiel
Alberto Davalos
IMDEA Food Institute
Ana Laura de la Garza Hernández
Universidad Autónoma de Nuevo León.
Victor de la O
Magdalena de Sevilla
Jane Di Natale
Karina Dos Santos
Diego García Díaz
Karina González Becerra
Esther Alhelí Hernández Tobias
María del Carmen López de las Hazas Mingo
Fundación IMDEA Alimentación
Oscar Omar Ramos-López
Universidad Autónoma de Baja California, Profesor
Zhipeng Tao
Bradley S Ferguson
Matrikula prezioak
Online zuzenean | 2023-05-31 arte | 2023-09-05 arte |
---|---|---|
25,00 EUR | 59,00 EUR | |
- | 84,00 EUR | |
- | 71,00 EUR | |
- | 59,00 EUR | |
- | 21,00 EUR | |
- | 0 EUR | |
- | 25,00 EUR | |
- | 0 EUR |
Kokalekua
Online ikastaroa
Online
Online ikastaroa
Online